dimecres, 29 d’abril del 2020

comentaris pràctiques companys

TORNEM DE LES VACANCES!

Tras la tornada de vacances i realitzar el lliurament de la pràctica del conte, el full de mà i el cartell, hui el professor ha pujat el tema 13 de teoria, en el qual he comentat sobre la meua opinió, i també ens ha compartit quatre contes, cartells i fulls de mà dels diferents grups de classe. He comentat cadasqú i m'agrada molt observar els diferents contes dels meuas companys i companyes ja que em pareixen molt interessants i considere que puc agafar moltes idees bones.

A més de comentar el vídeo teòric, hui també he fet el kahoot corresponent amb el tema, hui era un poc diferent, ja que n'hi havia un temps limitat de 20 minuts, però considere que si escoltes molt bé el video realitzat per els companys dona temps de sobra a realitzar el questionri de manera correcta.

dilluns, 20 d’abril del 2020

web 2.0



                                                            ACTIVITAT
 
Voleu conèixer alguna activitat per a treballar amb xiquets de primària utilitzant alguna de les aplicacions descrites anteriorment?

Aquesta activitat es podria realitzar amb xiquets de quart de primària.

Primer, llegirem amb els xiquets un conte que volem que conegue, una vegada llegit, els demanarem que en un full xicotet, escriuen, de manera individual, una paraula que pensen que pot descriure el conteque hem llegit tosts junts. Posteriorment, cada xiquet dirà en veu alta la seua paraula, al mateix temps, el professor o professora, amb l'aplicació WordArt, ecollirà una forma i escriurà cada paraula, i els xiquets a la pantalla digital aniràn observant el resultat. Però cal que presten molta atenció perquè no poden repetir les paraules que han dit els seus companys.

El resultat serà una composició amb totes les paraules que els xiquets han pensat i les quals descriuen el conte de manera resumida.

Els objectius d'aquesta activitat son:

-Aprener a sintetizar el contingut de un conte en una paraula

-Respectar les idees dels companys

-Posar molta atenció en les respostes dels companys

-Aprener que amb una aplicació, totes les seues idees poden posar-se de manera conjunta en una forma o dibuix.

diumenge, 19 d’abril del 2020

Aplicació Storyjumper


                                                              STORYJUMPER

Una vegada realitzades les diferents imatges per al conte, vam procedir a la unió d'aquestes. Al princpi vam provar amb diferents aplicacions, però ninguna ens agradava del tot. finalemnt, vam utilitzar Storyjumper. Aquesta aplicació et permet incorporar les teues pròpies imatges i posar el text amb el tamany, el color i el fons que vulgues.

L'aplicació també dona l'opció de crear el conte amb les escenes i els diferents personatges que es troben incorporats ja en l'aplicació.

A més una vegada posades totes les imatges, sembla com un llibre elctrònic i et permet visualitzar les dues pàgines del llibre, una amg la imatge i altra amb el text!

Considere que és una ´bona aplicació per a crear els teus contes pròpis i senzills.

Enllaç de l'aplicació:

https://www.storyjumper.com/


Enllaç conte:

https://www.storyjumper.com/book/read/81780715/5e9b580c3b99b#page/2

Aplicació wordart


                                                                 WORDART
 
Hola!!!

Hui vaig a parlar sobre l'aplicació que vam utilitzar per a realitzar un mosaic de lletres amb les paraules que hem utilitzat al text del conte. L'apliació s'anomena Wordart. Aquesta dona l'opció d'utilitzar diferents formes per a posar les paraules, una gran varietat de fonts de lletres amb diferents estils, colors i orientacions. Es una aplicació completa i senzilla d'utilitzar.

El nostre objectiu va ser posar diferents valors i paraules que transmet el conte. Com per exemple, igualtat, suport, gènere, família, llibertat, estereotips, entre altres.

Aquest és el link del resultat del nostre mosaic de lletres:

https://wordart.com/tza4i7cni9aw/voleu-con%C3%A9ixer-la-meua-hist%C3%B2ria

En aquest link podeu acceir a l'aplicació per a crear els vostres mosaics de lletres lliurement:

https://wordart.com/

Aplicació indesign

INDESIGN

Hola!!! Com van les vacances??

El meu grup i jo hem estat treballant en l'última pràctica que ens va demanar el professor, la qual vaig explicar anteriorment.

L'objetiu era crear un conte infantil amb il·lustracions pròpies. Per a dur a terme aquestes imatges, finalment, vam decidir utilitzar el programa indesign. Aquest, és molt complet per a crear noves il·lustracions.

Hem utilitzat diferents ferramentes, d'una banda, la ferramenta "elipse", ens ha servit per a formar cercles i l'hem utilitzat per a fer formes com els ulls o el nas. D'altra banda, la ferramenta "pluma" ens ha estat de gran utilitat per a fer les diferents formes irregulars.




 

Per a realitzar el cartell promocional del conte, també hem utilitzar aquesta aplicació. La ferramenta que hem utilitzar s'anomena "herramienta texto en trazado", aquesta permet escriure en la forma que tu previament indiques. A més, hem utilitzat les ferramentes mencionades previament.





També, amb aquesta aplicació hem realitzat el full de mà amb les mateixes ferramentes que he mencionat anteriorment.

Per davant:


Per darrere:



 

Aquest es l'enllaç de l'apliació utilitzada:

https://www.adobe.com/es/products/indesign/free-trial-download.html

Link de totes les imatges creades per al conte:

https://docs.google.com/presentation/d/1FCEYXfSUZUn3-HKzMQuuqlyI1J7Cbg3q-i_yGtQL4EA/edit?usp=sharing 







dimecres, 8 d’abril del 2020

Ens anem de vacances



VINT-I-UN DIA DE CLASSE

Hui es el últim dia de classe, com vaig dir anteriorment, el professor ens ha explicat la pràctica cinc, aquesta es l'última pràctica que realitzarem fins que tornem de les vacançes. Aleshores, ha deixat temps per a desenvoluparla.


El meua grup i jo ja hem començat a fer-la i tenim una idea de com serà el conte. El que més dificil ens ha resultat es realitzar la història amb imatges que siguen pròpies o lliures d'autor. Al principi vam pensar en fer les diferents escenes a mà, però finalment ens vam organitzar i las vam realitzar nosaltres mateixos a l'ordinador.


Es una situació un poc estranya, ja que hui començaríen les deseaden vacançes que tots estàvem esperant, però aquest any ens tocarà vivirles d'altra manera per les cirqumstàncies en las que ens trobem.


Aniré pujant les diferents parts de la pràctica cinc per a que pugau observar el seu resultat!


Bones festes!

divendres, 3 d’abril del 2020

Presentació pràctica 5


VINTÈ DIA DE CLASSE


Hui hem continuat fent comentaris sobre els diferents relatis que els companys i companyes han fet.

També, el professor ha donat lloc a explicar la pràctica número cinc de l'assignatura. En aquest treball tractarem de crear objectes d'aprenetatge utilitzant aplicacions relacionades amb la fotografia digital amb l'objectiu d'integrar-los a l'aula.

Amb diferents aplicacions hem de realitzar un conte, un cartell promocional d'aquest, un full de mà i un núvol de paraules. Per a realitzar aquestes tasques, Jorge ha pujat diferents videos on expliquen de manera detallada com fer cada cosa, el que serà de gran utilitat.

A més tindreu la sort de poder observar les diferents coses mencionades anteriorment! Pujaré un enllaç de cadasquna i també una explicació sobre l'aplicació utilitzada i el seu procés d'elaboració.

dimecres, 1 d’abril del 2020

Continuem comentant els treballs del companys


DIVUITÈ DIA DE CLASSE

Continuem donant classe desde casa, cada vegada tinc més ganes de tornar a classe. Trobo a faltar la rutina de sempre com anar a classe, parlar amb els meus companys i companyes, exposar les diferents pràctiques...


Per a la sesssió de hui, el professor ha pujat els diferents relats que han realitzat els companys. A més, a banda de fer un comentari sobre aquestos, ha incorporat un altre mètode per a qualificar. Aquest tracta de cinc estreles, les quals la primera significa horrible i l'última excel·lent. Desde el meu punt de vista, es una bona forma de possar una nota orientativa dels diferents treballs, ja que realitzant comentaris no possem cap qualificació.


Considere que totos els treballs estan molt bé treballats, cadasqú amb el tema que ha consideat adequat per a la realització de la pràctica. Pense que totos estem realitzant un gran esforç, tant els professors com els alumnes, per a continuar amb les classes i les pràctiques corresponents.

Finalitza el blog

ÚLTIM DIA Hui és l'últim dia que escric al blog, les classes per videoconferència han finalitzat i hem lliurat totes les pràctiques ...