divendres, 28 de febrer del 2020

Exposicions miniquests i teoria


DESÈ DIA DE CLASSE

Hui hem continuat amb les exposcions de les miniquest i els treballs de teoria. En general els tres grups que han expossat m'han cridat molt l'atenció. El grup de teoria ha aconseguit donar-li una volta al tema i han anat passant per les taules explicant-nos per petitis grups les barreres que dificulten normalment el accés o l'ús d'internet.


Les dues miniquests que han realitzat han tractat sobre el cos humà. Els dos grups han aconseguit, d'una manera o d'altra, realitzar el aprenetatge mitjançant jocs i imatges que ajudaven molt.

dijous, 27 de febrer del 2020

Exposició de la meua miniquest


                                                      NOVÈ DIA DE CLASSE


A la casse anterior el professor va explicar la següent prova de l'assigantura. Aquesta es tractava de fer una webquest i una miniquest. El meu equip i jo vam decidir fer-ho de l'assignatura de llengua catalana i vam tractar aspectes gramaticals per a xiquets i xiquetes de tercer de primaria.


Hui hem realitzat l'exposició de la nostra miniquest. Vam decidir fer un scape room però traballant els aspectes que haviem tret del curriculum. Per això, hem realitzat quatre jocs diferents i hem posat quatre codis QR per tota la classe. 


Els alumnes s'han dividit en quatre grups i cadasqú disposava d'un mapa on apareixien les diferents pistes per a troval el codi i fer el joc. Quan un grup aconsegui superar la prova li donavem un sobre. Quan aconseguien tots els sobres havien de posar de manera correcta les diferents parts del puzzle.


Puzzle completat per un dels equips
 





El primer grup que l'ha aconseguit ha tingut l'oportunitat d'obrir el tresor!



Aquesta es la miniquest:




Link de la miniquest:

https://sites.google.com/d/1j0h9l4Mbao9dZ5j9IR_eG4Sf_cTfAOlA/p/1_nT_sBgtcgFSaMuNkUUD-9usQMnbq61P/edit


Codics QR que permeten acceir als diferents jocs:





 

Exposició del tema 13 de teoria


VUITÈ DIA DE CLASSE

Hui començaven les exposicions dels grups per a explicar els diferents temes de teoria de l'assignatura. El primer grup que ha realitzat l'exposició ha sigut el meu! Jo estava un poc nerviosa perquè cap grup l'havia realitzat avanç , aleshores nosaltres haviem de trencar el gel.


El meu grup i jo vam decidir realitzar una exposició una mica diferent. En lloc de dir cadasqú una part del treball per a la resta de la classe, vam decidir fer diferents racons a la classe. En cada racó explicaríem cadasqú de nosaltres una de les parts del tema. Per dur a terme aquest procediment, vam dividir la classe en tres grups, quan un grup acabava d'escoltar l'exposició d'un racó passava al següent, i així successivament.


Desde el meu punt de vista considere que es una manera més dinàmica per a treballar un tema de teoria que normalment sol avorrir a les personaes que estan escolatant, i especialment als xiquets.





dimecres, 19 de febrer del 2020

Comencem a fer la webquest!


SETÈ DIA DE CLASSE

La classe de hui l'hem dedicat a fer la pràctica tres de l'assignatura. Aquesta pràctica, com vaig explicar anteriorment, consistix en la realització d'una webquest. Al principi, el meu grup i jo ens estavem un poc perduts, ja que mai haviem utilitzat un recurs com aquest.

Finalment, el professor ens ha donat algunes indicacions i hem interioritzat millor el que haviem de fer. Hem arribat a la conclusió de fer la webquest sobre l'assignatura de llengua catalana perquè pot donar grans possibilitats per a fer diferents activitats dinàmiques i entretingudes per al alumnat i fomentar el valencià d'una manera diferent a la tradicional.

divendres, 14 de febrer del 2020

Presentació tercera pràctica


SISÈ DIA DE CLASSE

Hui hem terminat les exposicions dels murals interactius. M'ha agradat molt l'exposició que han fet uns companys sobre música. Han realitzat activitats en la que tota la classe participava de manera activa i hem passat una bona estona.

Posteriorment, el professor ha explicat la tercera pràctica de l'assignatura. Aquesta consistix en fer una webquest. Desde el meu punt de vista, considere que aquesta pràctica resultarà un poquet més complicada que l'anterior, ja que mai he realitzat una i a més el temps d'exposició és d'uns vint minuts aproximadament. Per aclarir un poc la practica el mestre ens ha possat un vídeo on explicava de manera detallada com fer-ho. Pense que hem servirà de gran ajuda!


Aqui us adjunte un link d'un utorial que m'ha semblat senzill i està bé explicat com es realitzat una webquest amb Google Sites!

https://www.youtube.com/watch?v=GBuY9Ws_wpE

dijous, 13 de febrer del 2020

Presentació del meu mural interactiu!


                                                     CINQUÈ DIA DE CLASSE


Hui hem continuat amb les exposicions dels murals interactius. Però era un dia especial, ja que el meu grup i jo teniem que explicar a la resta de companys i companyes el treball que haviem realitzat. Com que el professor va dir que l'exposició no hauria de durar més de huit minuts, el meu grup i jo vam decidir fer-la d'una manera més dinàmica.

Vam simular una reunió de pares, en la qual els professor i professores (nosaltres) explicariem el que farem amb els seus xiquets i xiquetes per a el desenvolupament de la unitat didàctica que es presenta al mural. Per començar, vam realitzar una petita explicació dels objectius, la temporalització, l'valuació... Després vam dur a terme unes de les activitats que realitzariem amb els sues fills i filles. 


Posteriorment vam mostrar dos dels llibres que utilitzariem en la explicació de les emocions. Un d'ells es el llibre "El monstre de Colors". Personalment, m'agrada molt aquest llibre ja que representa totes les emociones a través de colors, i el llibre resulta molt cridaner per als xiquets i xiquetes.Per a finalitzar, vam repartir una petita part d'un conte que també es treballarà a classe.





La imatge i el link que n'hi ha és sobre el mual interactiu que vam realitzar el meu grup i jo. Podeu donar-li un colp d'ull, pot ser hi haja algunes idees que vos criden l'atenció!



https://es.padlet.com/aulasdigitales01/3eshegl80fkz


divendres, 7 de febrer del 2020

Exposicios murals


QUART DIA DE CLASSE

La classe de hui el mestre ha decidit dedicar-la a realitzar algunes exposicions sobre els murals que han realitzat alguns alumnes de classe. La majoria de les exposicions m'han semblat cridaneres i entretingudes, tant per a nosaltres com per a els xiquets.


M'agradaria destacar que a alguns murals li faltaven certs detalls com: l'ordre en que es realitzen les diferents activitats, videos interactius, reduïr el text i posar més imatges, entre altres.


El grup que més m'ha cridat l'atenció ha sigut l'últim perquè han utilitzat un mètode que no havia emprat avanç ningun grup. El mural s'havia realitzat amb l'objectiu d'aconseguir uns reptes que estaven relaciotats amb els valor cívics. Si aconseguies realitzar el repte de manera correcta podies avançar al següent. En cada repte, cada persona, parella o grup, podia escriure amb el seu ordinador una nota i totes apareixien al mural. D'aquesta manera, tots els alumnes poden observar els comentaris dels altres. M'ha agradat molt la idea!

dimecres, 5 de febrer del 2020

Comencem els temes teòrics!


TERCER DIA DE CLASSE

Hui el professor ha començat el primer tema de teoria. Aquest tema tracta sobre l'escola a la societat de la informació. He de reconèixer que algunes parts del tema m'han resultat interesants perquè coincideixen amb els meus pensaments. Per exemple, quan ha comentat el aprenetatge col·laboratiu, estic d'acord amb les diferents pautes que ha de presentar un grup com la responsabilitat individual i compartida, interdependència, bones relacions... També m'ha cridat l'atenció quan ha parlat dels entorns altament tecnificats, com la memoria de dades, els entorns virtuals, la intel·ligència artificial, la robòtica, entre altres. Però el desenvolupament d'aquestes tecnologies afavoiràn l'ensenyament a les escoles i les relacions socials o les pitjorarà? Crec que es un tema que cal reflexionar molt


Després hem realitzat un debat sobre si estavem a favor o en contra de les teconologies. Desde el meu punt de vista, no estic ni a favor ni en contra, considere que poden ser profitoses depenent del moment i de l'ús que es faça d'aquestes.


Finalment, hem realitzat un kahoot sobre el tema, el qual m'ha servit per a repasar-ho i fer-me una idea global dels continguts que ha donat el professor. Desde el meu punt de vista es una bona forma d'avaluar el aprenetatge del alumnat perquè avalues els seus coneixements d'una manera lúdica i entretinguda.

dilluns, 3 de febrer del 2020

Segona pràctica


SEGON DIA DE CLASSE

Hui el professor ens ha ensenyat com introduir un gadget al nostre blog personal. En el meu cas he decidit incorporar un rellotge digital, al principi m'ha semblat un poc complicat, ja que mai l'havia realitzat, però he conseguit fer-ho.


L'altra part de la sessió l'hem dedicat a l'explicació de la segona pràctica que hem de realitzar. Aquesta consistix en la realització d'un mural digital, amb la finalitat de que els xiquets i xiquetes rebren informació sobre el tema que es treballarà a classe, a més, els pares també poden accedir. Per aprofundir més a la realització de la pràctica, el mestre ens ha posat uns quants vídeos osbre les diferents aplicacions que ens poden ajudar a realitzarlo. 


L'aplicació amb la qual farem el meu grup i jo el mural digital es diu Padlet. Crec que amb aquest programa podem realitzar un mural cridaner per als xiquets i xiquetes.

Adjunte un tutorial on explica el funcionament de l'aplicació


https://www.youtube.com/watch?v=PqAqt88FLbs

Link per a acceir a l'aplicació

https://es.padlet.com/

Próximament pujaré el mural!!

Finalitza el blog

ÚLTIM DIA Hui és l'últim dia que escric al blog, les classes per videoconferència han finalitzat i hem lliurat totes les pràctiques ...